19 nov. 2019

Vine turul 2 al alegerilor și trebuie să votăm, dar vreo 40% dintre alegători trebuie să ne călcăm cumva pe suflet și să punem ștampila pe un alt candidat decât în primul tur!

Aș vrea să vorbesc despre două trăiri de zilele acestea.

1. O senzație pe care poate unii nu ați trăit-o e aceea în care îți susții candidatul preferat cu toată convingerea. Uneori le sugerezi oamenilor să iasă la vot, fără să le indici pe cine, dar tu speri că vor vota cu omul pe care il susții. E o perioadă euforică și de bucurie adusă de speranța că dorința ta poate deveni realitate.

2. Apoi speranța moare și șansa de a-ți vedea candidatul preferat ales dispare. Lehamitea când vezi că nu a ieșit cine voiai. Trebuie să recunosc că sunt dezamăgit și m-am gândit că nu mai am de ce să merg la vot. Nu trebuie să ne permitem să se întâmple asta însă. Trebuie să mergem și să punem ștampila pe omul care ne reprezintă cel mai bine. Fără nici o îndoială în momentul acesta pentru mine aceste candidat este Iohannis.

De ce Iohannis și nu Dăncilă?

– pentru că, în opinia mea, rămânem demni în Europa. Președintele țării are în principal un rol de reprezentare și chiar dacă am și lucruri să-i reproșez actualului președinte, cred că este net superior fostei prim-ministru. Vorbește limbi străine, germană și engleză, este un tip inteligent și chiar dacă nu vorbește fluent în discursuri, gândește coerent.
– Iohannis este la rândul său exponentul unei părți a vechii clase politice, dar Dăncilă și oamenii pe care îi reprezintă mint cum respiră. Nu pot să-mi explic cum pot genera fake news și să le răspândească cu așa seninătate de la simpatizant la președintele de partid. Ultima gogoriță fiind știrea cu casca din urechea președintelui de la întâlnirea președintelui cu jurnaliștii.

Ar mai fi multe motive, dar poate aveți și alte lucruri de citit.

În duminica alegerilor, 10 noiembrie, am ajuns în comuna Gherghești. Acolo primarul era în fața secției de votare și aparent încuraja lumea să voteze? Este asta ilegal? Nu. Art. 386 din Codul Penal – Coruperea alegătorilor:

”(1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.”

Nu am găsit dovezi ale vreunei ilegalități.

E foarte bine că liderii locali se implică așa direct ca cetățenii să participe la jocul democratic, dar dacă aveți timp, interesați-vă și dumneavoastră în localitățile de origine cum se face acest lucru. Oamenii vorbesc și sunt sinceri cu apropiații lor.

Dragi prieteni, simpatizanți, membri USR PLUS, cetățeni ai acestei țări, mergeți, vă rog, la vot și votați Iohannis. Este soluția salubră pe care o avem acum. O să vă las câteva exemple de minciuni sau de logică pesedistă ce vor fi dictate de la un alt nivel dacă ajunge această doamnă președinte.

https://www.facebook.com/ciprianrobert/posts/2812078815489548

https://romania.europalibera.org/a/fake-news-…/30270002.html

Au șters toți postarea cu fake news-ul lui Iohannis după ce au văzut cât de penibili sunt. In ziua respectivă am văzut postări pe pagina Gabrielei Firea, primarul Bucureștiului, V. Dăncilă în conferința de presă imediat după întâlnirea președintelui cu jurnaliștii a făcut referire la acea cască, Daniel Suciu, fost vice-prim-ministru și alții sunt sigur. Oamenii ăștia mint cum respiră, nu le permiteți să aibă și mai multă putere.

 

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR