18 feb. 2018

Costel m-a invitat la Păltiniș

Atunci când primesc invitație într-un anumit loc, prioritizez și mă duc, nu mai amân. Mi-am propus să ajung în toate comunele din județ, dar acest obiectiv evoluează mai greu de cât mă așteptam. Pentru cei care nu știu, Păltiniș e în comuna Băcești, județul Vaslui. Oamenii vorbesc și se comportă altfel. Parcă sunt mai mult nemțeni de cât Vasluieni. Chiar i-am întrebat pe unii unde merg la oraș, și mi-au spus că la Roman, normal.

Un tânăr de 25 de ani din Păltiniș, cu mult bun simț m-a întâmpinat și mi-a spus că-și dorește să rămână în comunitatea lui, să-și ajute frații și părinții și că vrea să se implice. Nu așteaptă pomană, vrea să muncească.

Am vrut să-l întâlnesc și să înțeleg comunitatea de acolo prin ochii unui localnic. Am discutat și cu asistentul social din comunitate care mi-a adus la cunoștință câteva aspecte.

Infrastructură

Singura clădire care arăta mai bine în comunitate era școala care era construită de Chevron. Drumul e foarte prost. Într-adevăr drumul Roman – Negrești – Vaslui, trece și prin Băcești, dar din Satul Băcești și până la Păltiniș, aproximativ 1 km, se merge prin noroi. Costel mi-a arătat câteva case în construcție și mi-a spus că nu are nimeni grijă de ele. Proprietarii sunt plecați la muncă în străinatate și mai vin din când în când și mai adaugă câte ceva la construcție.

Când am făcut poza la semnul de intrare în Păltiniș a ieșit la poartă o tânără cu un copil în brațe și vreo doi mai mici care se țiuneau de fusta ei, iar Costel i-a spus ”domnul e de la parlament, a venit să ne vadă.”

Am întrebat un cetățean cu ce se ocupă. Spunea că are 64 de ani și că așteaptă să iasă la pensie. Mă întreba că dacă a lucrat 12 ani la CAP, dar pe numele tatălui său care a decedat, oare ce pensie va avea? Vor decide autoritățile competente.

Am aflat de multe probleme pe care autoritățile le-au ignorat multă vreme. Voi încerca să găsesc și eu soluție, dar numai împreună cu oamenii locului. Doar prin dialog și colaborare putem evolua, altfel nu văd cum.

Am plecat de acolo cu promisiunea că ținem legătura și că vom încerca să propunem proiecte comunității.

Câteva poze

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR