03 apr. 2018
Link articol: http://www.vremeanoua.ro/o-noua-initiativa-a-deputatului-usr-mihai-botez-depusa-la-parlamentul-romaniei

FÃRÃ PERIOADÃ DE PROBÃ Deputatul USR Mihai Botez, reprezentant al judetului Vaslui în Parlamentul României, a depus o nouã initiativã legislativã, menitã sã corecteze o lege care ajutã cetãtenii de la sate în cãutarea unui loc de muncã.

Este vorba despre Legea 76/2002, unde deputatul propune sã fie modificatã prin introducerea unei prime de instalare dacã cel care se angajeazã îsi schimbã domiciliul sau resedinta. Aceastã lege si corectura pe care sperã sã o aducã vor stimula mobilitatea, dar si ocuparea fortei de muncã. „România este un adevãrat paradox. Avem somaj, cel putin oficial, de 5%, totusi lipsa fortei de muncã este o problemã indicatã frecvent de antreprenori. Legea 76/2002 instituie mecanisme prin care statul sprijinã mobilitatea fortei de muncã, introducând prima de instalare, un ajutor financiar menit sã îi sprijine pe cei care îsi schimbã domiciliul sau resedinta si semneazã un contract pe o perioadã de cel putin 12 luni.”, a declarat deputatul Mihai Botez.

Însã, remarcã acesta, conditiile de pe piata muncii au impus noi tipuri de contracte, iar de cele mai multe ori, angajatii trec prin perioade de probã de 3 luni, înainte de a fi angajati pe duratã mai lungã. „Modificarea legislativã aduce legea în concordantã cu tendintele actuale de pe piata muncii, eliminând anumite criterii restrictive din lege si introducând conceptul de primã de instalare partialã, specificã celor care ajung sã lucreze pe o perioadã de cel putin 12 luni, dar care initial au semnat contracte pe o perioadã mai scurtã. Somajul din judetul Vaslui este mare, în special atunci când îl comparãm cu media pe tarã. O astfel de schimbare legislativã poate schimba viata în bine a sute de vasluieni, ajutându-i pe acestia sã îsi gãseascã un loc de muncã în interiorul granitelor României, fãrã sã mai fie nevoiti sã îsi caute traiul mai bun la mii de kilometri distantã.”, a mai declarat deputatul USR Mihai Botez.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR