31 oct. 2017
Link articol: http://vaslui.robo-stiri.ro/2017/10/30/un-deputat-cheama-la-alergare-parc/

La fiecare sfârșit de săptămână deputatul USR Mihai Botez îi convoacă pe bârlădeni să alerge împreună cu el prin Grădina Publică. În acest scop a creat și un grup pe Facebook. „Alergarea și sportul de masă trebuie încurajat și popularizat iarăși”, le scrie Botez, care consideră că alergarea este un sport la îndemână și care poate fi practicat cu regularitate.

„Îndemnul meu pentru toată lumea este: Faceți sportul care vă place, vă e la îndemână și îl puteți practica cu regularitate”, le scrie deputatul USR Mihai Botez, pe pagina sa de socializare, tuturor bârlădenilor care vor să-l însoțească la alegarea din fiecare sfârșit de săptămână pe care o face în Grădina Publică din oraș.
În scopul de a-i atrage spre practicarea acestui sport pe cât mai mulți bârlădeni, Botez a creat un grup Facebook, „Alergarea de vineri seară”. „Am creat acest grup pentru pasionații de alergare. Haideți să ne adunăm aici, să ne antrenăm împreună, să împărtășim informații, să ne încurajăm și să ne susținem. Alergarea și sportul de masă trebuie încurajat și popularizat iarăși”.
Cu toate că nu a înregistrat succese notabile în acest demers de promovare a sportului în rândul bârlădenilor, deputatul USR manifestă o consecvență demnă de această cauză. „N-am rămas toți până la final, dar am avut parte de un antrenament bun și în seara asta”, scrie Botez în grupul său după o altă alergare.
„Salutare prieteni bârlădeni. Dacă sunteți vineri seara în oraș vă învit în Grădina Publică, de la 18:30, să alergăm câteva ture, iar dacă sunteți interesați, să vorbim și un pic despre politică, pentru că și așa ne pricepem toți la asta”, le scria deputatul prietenilor săi de pe pagina de socializare.
Sportiv „convins”, la primul mandat de parlamentar Mihai Botez nu vrea să-și părăsească viața de alergător, așa că îmbină armonios noua calitate de politician, pe care și-o ia în serios, cu cea de alergător amator. „Acum 3 ani alergam zeci de kilometri săptămânal și participam la concursuri sportive de amatori. Acum alerg sute de kilometri măcar pe săptămână, dar cu mașina între București și Vaslui, dar și în județ. Cert e că și în 2017, la fel ca în 2014, simt aceeași pasiune și dorință de a face cât mai bine ceea ce fac. Vreau totuși să mai alerg și pe jos măcar 50% din cât o făceam acum câțiva ani”, scrie Botez pe contul său de Facebook.
„Pe sistemul pușca și cureaua lată… ce ultramaratonist eram o dată. Acum 4 ani terminam pe locul 5 din douăzeci, în 9 ore și 18 minute o cursă de 84 de km și vreo 1.600 de trepe. Cursa începea din zona Bâlea Cascadă (undeva pe partea nordică a munților Făgăraș) și până în Cetatea Poienari (partea de sud a munților Făgăraș, puțin mai jos de lacul Vidraru). Deși nu cred că e sănătos să faci excese de genul acesta, totuși a fost o experiență de viață interesantă pe care tind să o recomand măcar o dată în viață cu antrenament suficient desigur”, a mai scris tânărul deputat USR.

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR