13 dec. 2018


Astăzi am depus un proiect legislativ care dă posibilitatea polițiștilor să constate contravenții și pe baza probelor video trimise de participanții la trafic. Probele ar trebui incărcate pe un site al Poliției însoțite de o declarație pe proprie răspundere a celui care face sesizarea, care dacă declară în fals poate de asemenea primi amendă.


Nu ne facem bine dacă nu vom și depune eforturi în acest sens, atât noi ca participanți la trafic, dar și autoritățile în implementarea corectă a acestei inițiative. Franța, Anglia și Canada au sistem similare implementate și funcționează. Noi putem găsi tot felul de motive pentru care nu ar funcționa și la noi, dar dacă vrem să evoluăm trebuie să facem eforturi.
Până când va ajunge proiectul în dezbatere în comisiile de specialitate din Senat, adică în primele 3 luni din anul viitor, dacă vi se pare o idee bună vă rog să:


– vorbiți despre acest proiect pe forumuri și în grupuri de discuții;

– căutați camere de bord și vi le montați în mașină să vedeți dacă chiar ați surprinde încălcări ale regulilor de circulație și dacă ați și fi dispuși să faceți o sesizare la Poliție;

– scrieți-le parlamentarilor din comisiile de transporturi din Senat și Camera Deputaților pentru a susține proiectul legislativ.


Trebuie să punem tehnologia să lucreze pentru noi, să ne facă viața mai ușoară și mai sigură.


În 2017 pe șoselele din România și-au pierdut viața 1913 persoane, plasându-ne pe primul loc în UE la acest capitol. Până când vom avea autostrăzi și infrastructură pentru mare viteză, nu ne rămâne decât bunul simț și respectarea legii astfel încât fiecare să ajungem sănătoși la familiile noastre.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR