05 nov. 2022

USR Vaslui a lansat în județ Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL-UDMR, document ce cuprinde eșecurile guvernării actuale, la un an de la instalare.

“Inflație record, facturi record, dobânzi record, investiții stagnate – acesta este, pe scurt, palmaresul coaliției PSD-PNL-UDMR. Românii au așteptat autostrăzi și spitale, în schimb au primit supra-impozitări. O singură categorie o duce bine sub această guvernare – membrii de partid, în special foștii parlamentari, care și-au recăpătat pensiile speciale, și foștii primari, care se pregătesc să le primească de la 1 ianuarie.” declară președintele USR Vaslui, Mihai Botez.

În cadrul unei conferințe de presă deputatul a amintit și de haosul la nivel guvernamental.

“Suntem într-o situație total atipică. Deși coaliția are 70% din Parlament, domnește haosul legislativ. Patru miniștri au plecat deja pe ușa din dos din Guvern, iar asupra a trei dintre ei planează suspiciuni rezonabile de plagiat și impostură academică. De fapt, acest guvern asta este, un guvern al impostorilor

Mai trebuie spus că majoritatea parlamentară și Guvernul preferă cetățeni recunoscători pentru mila și ajutoarele venite de la guvernare prin vouchere și altfel de transferuri directe ridicole care transformă oamenii din cetățeni în, asistați.

Propunerea USR a fost de eliminare a taxării muncii pe salariul minim ceea ce ar fi permis o creștere imediată a bunăstării cetățenilor fără modalități umilitoare și birocratice de alocare a milei guvernamentale. O altă măsură ce ar fi ajutat și redus prețurile din energie erau reducerea cotei TVA la carburanți, gaz și energie electrică, măsură ce ar fi diminuat din creșterea inflației. Vasluienii trebuie să știe că acest Guvern nu lucrează în interesul lor, ci dimpotrivă, contribuie la sărăcirea lor.” a conchis deputatul.

“Cartea Neagră a Guvernării PSD-PNL-UDMR” poate fi citită aici https://drive.google.com/file/d/17zySzWD41jDSvoVKiYHgAaah_BaAwnuK/view

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR