13 feb. 2019

Deputatul Mihai Botez, care reprezintă județul Vaslui în Camera Deputaților din partea Uniunii Salvați România, a susținut o declarație politică în care a atras atenția asupra încercărilor primarilor de a intimida cetățenii care au semnat pentru inițiativa de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice” sau pentru inițiativa legislativă cetățenească „Oameni Noi”, încercări de intimidare întâlnite în județul Vaslui și multe alte județe din România.

„Aș vrea să vorbesc astăzi de presiunile, amenințările și intimidările făcute asupra celor din mediul rural în principal, care au semnat inițiativa de modificare a Constituției numită ”Fără penali în funcții publice” sau inițiativa legislativă de modificare a legilor electorale „Oameni noi”.

Sub pretextul că verifică veridicitatea semnăturilor, cetățenilor le este trimisă poliția acasă. De față cu noi, cei care merg să depună spre validare dosarele la primării, primarii le aduc injurii cetățenilor care au semnat sau îi amenință cu represalii.” a declarat Mihai Botez la începutul declarației.

Acesta le-a atras atenția primarilor, din județ și din toată țara care, în loc să își desfășoare activitatea în folosul cetățenilor, intimidează cetățenii care au semnat și trimit poliția locală peste ei.

„Nu mai sunteți respectabil, domnilor și doamnelor primar, atunci când îi desconsiderați pe cetățenii comunității dumneavoastră nu doar în gândurile dumneavoastră ci chiar fără nici o jenă, pe față, atunci când vă calcă pragul sau când vă duceți dumneavoastră peste ei sub diverse pretexte. Este inadmisibil acest comportament în democrație, iar cei care aveți aceste apucături dictatoriale, sper să fiți drastic sancționați de electorat sau să înțelegeți că sunteți în serviciul cetățenilor și să vă comportați ca atare și să schimbați ceva. Exemple ca cel de la Codăești, din județul Vaslui, nu ne fac cinste, acum, după 30 de ani de democrație.

Colegii și voluntarii cu simț civic nu merită acest tratament cu injurii și amenințări, și nici cetățenii implicați.” a adăugat deputatul.

Declarația a concluzionat cu un apel către cetățeni „Pentru că am fost acuzați că semnăturile campaniei „Fără penali în funcții publice” nu au fost strânse corect, îi rog pe toți semnatarii să intre pe site-ul amsemnat.farapenali.ro și să-și reafirme semnătura, iar dacă sunteți amenințați sau intimidați de către autorități, vă rog să mă contactați pe mine sau colegii mei parlamentari din celelalte județe din țară.

Să avem încredere că putem trăi demni, liberi și prosperi în țara noastră!”

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR