05 apr. 2018

 

România este o țară a unui adevărat paradox. Deși avem regiuni în care rata șomajului este alcătuită din două cifre, în anumite regiuni ale țării, antreprenorii nu reușesc să găsească forță de muncă. Unul dintre motivele pentru care antreprenorii nu reușesc să găsească angajații doriți este slaba mobilitate a forței de muncă.

Legea 76/2002 a instituit modalități prin care mobilitatea forței de muncă să fie stimulată, însă anumite criterii din lege sunt restrictive, iar adaptarea acestor criterii la cerințele actuale ale pieței trebuie făcută printr-o inițiativă legislativă.

De aceea, am decis sa introduc în lege un nou tip de primă, prima de instalare parțială, pentru persoanele care inițial se încadrează pe contracte cu durată mai scurtă de 12 luni, dar care prin prelungiri ulterioare ale contractului de muncă sau prin încheierea unui alt contract, cumulează o perioadă de cel puțin 12 luni de încadrare în muncă.

Sunt convins că această inițiativă va veni în special în sprijinul persoanelor din mediul rural, acestea fiind mai predispuse spre nevoia de a căuta un loc de muncă în afara ariei unde locuiesc. Inițiativa dorește să rezolve și deficitul de muncă clamat de antreprenori, contribuind astfel la stimularea economiei interne. În același timp, măsura are potențialul să limiteze dorința celor care doresc să migreze, permițându-le astfel să fie mai aproape de familiile lor.

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR