21 feb. 2018

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez a trimis primarilor din comunele Tutova, Banca, Muntenii de Jos, Ștefan cel Mare, Vulturești, Todirești, Dumești, Băcești, Dragomirești, Văleni și Solești, comune din județul Vaslui, o adresă pentru a verifica respectarea legii cu referire la amenajarea trotuarelor aferente drumurilor naționale și europene.

Deputatul le-a amintit primarilor din județul Vaslui că este obligația lor impusă de lege să asigure condiții prielnice de deplasare a cetățenilor, amenajând trotuare arondate drumurilor naționale și europene care trec prin localitățile pe care le administrează.
„Aceste adrese sunt doar începutul dintr-un proiect mai larg prin care îmi propun să observ cum sunt respectate legile la nivelul unităților administrative locale. De multe ori, legea este ignorată, iar neaplicarea ei nu este sancționată, nici politic, nici legal, din cauza necunoașterii acesteia. O să mă asigur că aduc în fața cetățenilor situațiile în care primarii nu respectă legea și voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca situațiile unde există neconcordanțe să fie remediate prin mijloacele de care dispun, mai ales unde există bună credință.” a spus deputatul Mihai Botez.
De asemenea, deputatul Mihai Botez s-a adresat prefectului județului Vaslui, Eduard-Andrei Popica pentru a-i sesiza incoerențe în modul în care drumurile aflate pe teritoriul județului Vaslui au fost deszăpezite, porțiuni de pe drumul Bârlad-Pogana-Puiești-Rădești fiind deszăpezite doar pe o bandă și jumătate, punând mașinile în situații limită în timpul circulației.
Acesta s-a adresat pentru a afla care au fost motivele pentru care sarcina a fost efectuată necorespunzător pe anumite porțiuni și care este firma care s-a ocupat de această operațiune.
„Respectarea legii poate fi o chestiune de viață și de moarte, iar efectuarea serviciilor publice în mod corespunzător trebuie supravegheată de instituțiile contractoare de servicii. Dacă noi cerem cetățenilor respectarea legilor, atunci noi, reprezentanții cetățenilor trebuie să fim primii care respectă și aplică legea.” a mai declarat deputatul Mihai Botez.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR