07 feb. 2018

Constituția. Busola democrației!

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, va susține joi, 8 februarie, ora 16:00, o conferință de presă în Bârlad, județul Vaslui, la cabinetul parlamentar din Strada Paloda  nr. 11, unde va prezenta noua sa inițiativă legislativă. Această inițiativă propune ca la împlinirea vârstei de 18 ani, fiecare cetățean să primească un exemplar al Constituției și o broșură  explicativă.

Inițiativa, cu un impact bugetar scăzut, are ca scop creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul politicii  și al funcționării statului în general în rândul tinerilor, conducând în timp la o prezență la vot mai mare, atât la alegerile locale, precum și la cele prezidențiale, parlamentare sau europarlamentare.  Mai mult, există un întreg potențial ca tinerii, cu timpul, să dobândească un interes de a se implica în politică, la nivel local sau național.

”Ideea pentru această inițiativă a venit în urma constatării că, indiferent de nivelul de studii sau mediul din care provin cetățenii, aceștia au un nivel de cultură politică scăzut. Dacă inițiativa legislativă va fi adoptată, România ar putea face încă un pas în drumul spre consolidarea democrației și a valorilor europene, un pas simbolic, dar cu potențialul de schimba fața României”, a declarat deputatul USR Mihai Botez.

De asemenea, deputatul Mihai Botez consideră că astfel, mediul politic și politicienii vor fi priviți altfel, diferit de imaginea relativ proastă pe care aceștia o au în momentul actual, reflectată în special în gradul scăzut de încredere al populației, atât în Parlament cât și în Guvern.

Deputatul Mihai Botez își exprimă încrederea că inițiativa are mari șanse de a deveni lege deoarece a fost semnată de colegi parlamentari de la toate partidele politice parlamentare.

 

 

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR