30 nov. 2022

Ieri (30.11.2022), a fost supus votului bugetul Camerei Deputaților. Acesta cuprinde o sumă anuală de 35.000.000 lei pentru “îndemnizațiile pentru limită de vârstă” ale foștilor parlamentari,  practic 7 milioane de euro pentru pensii speciale.

 

“Deputații PSD de Vaslui, Eduard Popica și Adrian Solomon, au susținut săptămâna trecută că aceste pensii nu se mai plătesc. Bugetul adoptat ieri ne arată că suma lunară poate susține plata unei pensii speciale medii de 3000 de lei pentru peste 900 de parlamentari. Fiecare fost parlamentar primește 1500 de lei pentru fiecare mandat complet, în limita a 3 mandate. Practic un punct de pensie pentru fiecare mandat.” informează deputatul USR, Mihai Botez.

 

Votul electronic arată că toți deputații PSD-PNL de Vaslui au votat pentru aceste pensii speciale.

 

“Eduard Popica a mai mințit săptămâna trecută și referitor la faptul că PNRR este secret. De fapt, este la o căutare de Google distanță. În apărarea minciunilor lui Eduard Popica a ieșit rapid și Adrian Solomon. În fapt, cei doi mint cu nerușinare legat de ambele subiecte. Chiar liderul de grup PSD a recunoscut că pensiile speciale ale parlamentarilor se află în plată.

Sper ca Popica și Solomon să aibă decența să tacă pe acest subiect, dat fiind faptul că au mințit cu nerușinare”

 

USR este singurul partid care a susținut constant eliminarea tuturor pensiilor speciale. Mai multe proiecte sunt tărăgănate, doar pentru ca aceste beneficii să fie păstrate pentru foștii colegi ai parlamentarilor PSD-PNL.” a conchis președintele USR Vaslui, Mihai Botez.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR