18 feb. 2022

În data de 17 februarie, deputatul USR Mihai Botez a organizat la Palatul Parlamentului o dezbatere privind siguranța rutieră, pornind de la inițiativa legislativă care ar permite utilizarea camerelor de bord pentru ca Poliția Română să poată constata contravențiile.

Dezbaterea s-a desfășurat în format hibrid, fiind prezenți fizic din partea Ministerului Afacerilor Interne Maria Dragnea (direcția rutieră a IGPR) și Costi Udrea (responsabil cu protecția datelor IGPR), din partea sindicatului polițiștilor EUROPOL a participat domnul Daniel Zontea, din partea Uniunii Naționale a Asiguratorilor din România au participat Claudiu Sofron, Ovidiu Ciobanu și Oana Ghiocea, din partea Autorității Rutiere Române a participat domnul Daniel Biclineru, din partea Uniunii Naționale a Transportatorilor din România a participat doamna Lorena Sandu, iar din partea Consiliului Legislativ a fost prezent domnul George Dircă.

La dezbatere au intervenit din on-line Vlad Gheorghe, europarlamentar USR, Dan Barna, vicepreședinte USR și deputat, Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Beniamin Teodosiu, Adrian Giurgiu și Ion Marin Lazăr, deputați USR, precum și domnul Gheorghe Eliad, jurnalist cu experiență în domeniul siguranței auto.

„M-am bucurat să văd că proiectul a surescitat interes în rândul autorităților. Voi ține cont de observațiile și criticile constructive expuse în timpul dezbaterii și voi încerca să le integrez în proiectul de lege ce se află acum în dezbatere la Senat, ori prin viitoare proiecte de lege.” a declarat deputatul Mihai Botez.

Legea poate fi consultată aici https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L562&an_cls=2021, iar eventualele observații și opinii ale cetățenilor pot fi trimise prin intermediul paginii de Facebook a deputatului (@MihaiBotez) sau direct la adresa de e-mail mihai.botez@cdep.ro

„Obiectivul principal, al meu cât și a celor prezenți la dezbatere este cel de a reduce numărul de accidente și implicit numărul de decese de pe șoselele din România. Mesajul tuturor a fost clar, este nevoie de măsuri care să protejeze viețile. Personal, voi lupta ca din poziția deținută ca măsurile legislative să fie implementate.” a concluzionat Mihai Botez.

Un rezumat al dezbaterilor poate fi urmărit aici https://www.facebook.com/photo/?fbid=385806773355809&set=a.322183586384795, iar înregistrarea dezbaterii aici https://www.facebook.com/MihaiCatalinBotez/videos/1360738484363176.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR