05 feb. 2023

România  a  trecut  printr-un  an  greu.

Un  Guvern  incompetent,  condus  de personaje  mediocre,  plagiatori  în  cele mai înalte funcții, o inflație scăpată de sub control – toate acestea sunt chestiuni care îndepărtează cetățeanul de politician.

USR a rămas singura forță̆ adevărată̆ de opoziție din Parlamentul României, cu un mesaj clar, modern și european.

PSD PNL nu mai pun placa cu “greaua moștenire” ca ar însemna sa dea vina unul pe altul si cântă un nou refren la toate televiziunile de partid: USR e vinovat!

Pai cum e USR vinovat domnilor când aveți majoritate de 60% si singurul vostru program de 2 ani de când conduceți tara a fost: ”mai mult pentru voi și mai puțin pentru romani?”

PSD PNL vând iluzia că această Coaliție a lui Nicu și Marcel e singura variantă pentru STABILITATE. Si folosesc cuvântul ăsta în orice problemă,  nu contează că e jale în țară, ei oferă stabilitate. O minciună cu care s-au obișnuit încât o cred și ei. Hai să nu uităm ce înseamnă stabilitatea PSD:

-Scumpiri care nu se mai opresc.

-Taxarea excesivă a muncii.

-Taxarea a două ore de muncă cu taxe pentru opt.

-Inflație trecută de 15%, aproape dublă față de alte state europene.

-Rate la credite aproape duble.- (ROBOR si IRCC  fac imposibila accesarea unui credit imobiliar pentru un cetățean. Vorbesc de cetățenii normali nu de cei cărora PSD le da sinecuri prin ministere ,prefecturi , agenții si consilii de administrație cu venituri de zeci de mii de lei pe luna)

-Alimentele de bază ce se scumpesc aproape zilnic. (cred ca este un program PSD pentru sărăcirea României:  cumperi o pâine la preț de 2 pâini!)- În luna ianuarie 2023, rata anuală a inflației la produsele alimentare a ajuns la 22,5%, comparativ cu ianuarie 2022.

Soluțiile pentru depășirea actualei crize economice sunt oprirea risipei din bani publici și reducerea taxelor pe muncă, dar PSD și PNL au blocat în Parlament proiectele USR care încercau implementarea acestor măsuri. Iata un exemplu:

 

Comisia de Buget Finanțe din Senat au dat aviz negativ proiectului meu de lege prin care propuneam o facilitate fiscală pentru studenți care constă în eliminarea CASS, ceea ce ar fi dus la o majorare a veniturilor tinerilor până în 26 de ani care sunt încadrați într-o formă de învățământ. Acest proiect ar fi ajutat tinerii să aibă venituri mai mari care să le permită să-și continue studiile, mulți abandonând după primul sau al doilea an. Senatorii PSD PNL n-au fost însă sensibili la  nevoile tinerilor.

Un alt exemplu:

Proiect de lege în Parlament pentru ca tichetele sociale, de care beneficiază peste 2,5 milioane de români cu venituri mici, să poată fi folosite și pentru cumpărarea de medicamente

Proiectul USR modifică OUG 63/2022 astfel încât beneficiarii să poată folosi tichetele sociale de 250 de lei și pentru medicamente, pe lângă produse alimentare și mese calde. Inițiativa se bazează pe faptul că persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate, pentru că nu au acces la servicii de sănătate adecvate și, de multe ori, trăiesc în condiții precare.

Iată ce altceva a mai făcut  guvernul PSD PNL, lucruri despre care nu vorbesc la televizor! Știați că:

Proiectul USR pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, dar și centrelor culturale, spitalelor și bisericilor a primit aviz negativ din partea Guvernului PSD-PNL-UDMR. Pentru Guvernul Ciucă contează mai mult veniturile din industria păcănelelor decât viitorul copiilor noștri. În motivarea punctului negativ de vedere, Guvernul Ciucă își arată îngrijorarea față de afacerile proprietarilor de săli, care vor fi deranjate.

Legislația în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităților de învățământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor și bisericilor. Proiectul USR propune ca interdicția să fie extinsă și pe o rază de 300 de metri față de acestea. (3)

Si ce mai recenta isprava din Parlament a PSD PNL nu au dorit înființarea  REGISTRULUI SECURIȘTILOR, legea propusă de către deputatul USR Claudiu Năsui pentru deconspirarea securiștilor și a urmașilor lor din clasa politică.

O dorință esențială de la Revoluție, Punctul 8 de la Timișoara, LUSTRAȚIA, nu s-a aplicat niciodată. Astfel, foștii securiști, direct sau prin rude și intermediari, au rămas în mare parte la conducerea țării.  Prin aceasta lege s-ar fi transparentizat pentru societatea civilă legăturile de rudenie de gradul I cu Securiștii, ale persoanelor care ocupă funcții sau demnități precum cele de președinte, parlamentar, membru al Guvernului sau primar.

Si nu in ultimul rând o mare păcăleală a PSD si PNL.

Cei 100 de lei promiși pentru fiecare copil școlar, la final, ”în mână”, sunt de fapt 10 lei de.

Ca sa nu mai vorbim ca pentru acești insuficienți 10 lei părintele trebuie să prezinte o adeverință din partea grădiniței, școlii sau a liceului, care atestă înscrierea copilului si ca un singur părinte poate obține această deducere și va depune o declarație pe propria răspundere prin care va arăta că este singurul beneficiar și că nu obține această deducere și din altă parte.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR