19 apr. 2022

Mihai Botez, deputat USR de Vaslui informează asupra depunerii unei inițiative legislative care vine să clarifice definiția legală a sensului giratoriu.

În acest moment, există două direcții mari în ceea ce privește interpretarea legilor în vigoare, atunci când ne referim la sensul giratoriu: o interpretare strict în litera legii, dar contrară logicii și bunului simț, și a doua, intuitivă și confirmată și de instanțele de judecată din toată țara și anume că în sensul giratoriu există benzi separate de circulație și că la schimbarea benzii trebuie acordată prioritate.¨ a declarat deputatul.

Proiectul este parte dintr-o serie de demersuri inițiate de Mihai Botez, în vederea îmbunătățirii siguranței de pe drumurile publice.

În trecut, am depus și alte inițiative legislative menite să îmbunătățească circulația rutieră, un subiect de care m-am preocupat constant și de care mă voi ocupa și pe viitor. Sunt constant în legătură cu șoferi și polițiști, căutând să integrez propunerile acestora în inițiative concrete. Dacă va fi aprobată inițiativa legislativă, aceasta va contribui în mod direct la reducerea proceselor intentate de șoferii amendați și o înțelegere mai intuitivă a circulației în sensurile giratorii și de ce nu o reducere a accidentelor în aceste zone.” a concluzionat deputatul Mihai Botez.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR