01 mart. 2023

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, face o analiză a noilor proiecte ce prevăd modificarea legilor educației.

„Marea campanie prezidențială „România Educată”, cu care președintele Iohannis a defilat electoral, se încheie trist ca și mandatul său, cu un proiect lipsit de viziune! Varianta prezentată în conferință de presă, moșită de Câmpeanu (ministrul plagiator al Educației!!!) și asumată de Ligia Deca, nu este altceva  decât încă o bomboană pe coliva învățământului românesc.

După 5 luni de negocieri, concepție ministerială şi secretizare absurdă, doamna ministru Ligia Deca rostogolește spre Guvern şi apoi spre Parlament, o formă relativ nouă a legilor, dar fără a o trece cinstit şi transparent prin faza obligatorie de consultare şi de dezbatere publică.” declară deputatul Mihai Botez.

Deputatul continuă să arate care sunt cele mai nocive prevederi ale legilor.

” Spre exemplu, elevii vor fi în continuare discriminați la admiterea în liceu, acel 60% din locuri unde se poate organiza o admitere distinctă, stimulând sistemul nociv al meditaţiilor. Salarizarea profesorilor rămâne într-o formulare frumoasă, declarativă, dar care nu produce rezultate concrete. Profesorilor li s-a vândut o iluzie.

La nivel de incompatibilități pentru funcții de conducere se observă cedările politice în faţa baronilor locali. Transportul şcolar rămâne şi el într-o zonă de incertitudine, într-un ping-pong între Guvern şi autorităţile locale.

Concomitent, arhitectura sistemului va duce la mărirea birocraţiei de la nivel de judeţe, cu mai multe funcţii care să meargă spre partide. Ni se promite un 15% la educaţie, care ar trebui să rezolve în mod magic problemele, dar care rămâne o himeră politică la fel de mare ca acel celebru 6%.

Constatăm că deși are cea mai mare majoritate parlamentară văzută în ultimii ani, într-un final, Klaus Iohannis alege să rămână istorie ca președintele care nu a lăsat nimic în urmă.

 

Păcat de speranțele pe care le-am învestit în el. Păcat de România.” a conchis președintele USR Vaslui

 

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR