30 mart. 2023

Ideile lui Liviu Dragnea au fost reînviate în Senatul României de „majoritatea stabilă” a lui Klaus Iohannis.

Într-un moment în care atenția opiniei publice se concentra asupra tăierii pensiilor speciale, mai exact pe incompetența coaliției care ar putea să ne coste miliarde de euro, senatorii coaliției au introdus un amendament în Codul Penal care ridică pragul pentru abuzul în serviciu la 250.000 de lei, mai exact 50.000 de euro.

Acest prag este chiar mai ridicat decât cel propus de Liviu Dragnea prin OUG 13, ordonanța care a scos milioane de români în stradă. Mesajul este același – dacă ești primar sau funcționar public, fură, dar până în 50.000 de euro!

„Faptul că PSD și PNL au îndrăznit să aducă acest subiect iar pe agenda publică ne arată că, în partidele vechi, nimic nu se schimă cu adevărat. Alte fețe, aceleași idei nocive, același tip de personaj toxic. În urma presiunii opiniei publice, liderii partidelor s-au disociat deja de acest amendament. Președintele Comisiei Juridice din Senat spune că acest prag, de 250.000 de lei, a fost aprobat în ședința coaliției. Deci de duminică până miercuri, Ciucă și Ciolacu au uitat ce au discutat.

Până ce nu vor fi sancționați drastic la vot, politrucii vor încerca să promoveze în continuare idei care, în cele din urmă, iau bani din buzunarul românului și îi pui în buzunarul politicianului.” a declarat Mihai Botez, deputat USR de Vaslui.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR