23 feb. 2023

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, a abordat într-un articol de pe site-ul propriu problema instalațiilor de utilitate publică, amplasate pe terenuri private. Articolul poate fi citit aici https://mihaibotez.ro/utilitati-publice-pe-terenuri-private-ce-este-de-facut/

„Articolul a fost inspirat din răspunsul pe care l-am redactat pentru un cetățean din județul Vaslui. Acesta era interesat să vadă care este situația juridică în cazul unei instalații electrice amplasate pe terenul său. Am cercetat problema și i-am arătat care sunt reglementările legale, ce spune Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la aceste situații și care sunt drepturile lui în calitate de proprietar.” a declarat deputatul.

În articol, Mihai Botez arată cum, după căderea regimului comunist, mai mulți proprietari au redobândit proprietățile confiscate înainte de 1989, însă acestea au suferit modificări, cuprinzând instalații esențiale pentru rețeaua de energie.

„Bucățile de teren, pe care sunt instalați stâlpi sau alte capacități, sunt considerate a fi în proprietatea publică. Proprietarii terenului privat adiacent trebuie să permită accesul distribuitorilor de energie, însă eventualele pagube trebuie acoperite de distribuitor. În articol explic care este calea cea mai bună de a te asigura că aceste pagube sunt acoperite.” a completat președintele USR Vaslui, Mihai Botez.

Deputatul își exprimă deschiderea pentru a oferi răspunsuri celor care poate se află în situații ce ar putea fi de interes public, în limitele atribuțiilor funcției.

Articolul complet poate fi consultat în link-ul disponibil mai sus.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR