19 mai 2021

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Mă voi folosi de declarația mea politică de astăzi pentru a face un apel către primarii din județul Vaslui, și nu numai, pentru a se implica mai activ în campania de vaccinare.

Una dintre cele mai cunoscute “triade” ale României rurale este triada primar-preot-învățător. Acestea sunt, de obicei, persoanele cele mai cunoscute și cele mai respectate printre săteni, chiar și în 2021.

Suntem în plină campanie de vaccinare, o campanie esențială pentru combaterea pandemiei de Sars-Cov-2, iar statul se află în situația de a avea nevoie de aceste persoane, pentru a ajuta într-un timp în care interesul pentru vaccinare pare să scadă.

Cred că, din orice partid am fi, trebuie să realizăm un lucru – această campanie de vaccinare nu este campania lui Cîțu, Barna, Mihăilă sau Gheorghiță, este campania românilor, plătită din banii românilor și care se face pentru sănătatea românilor.

L-am văzut pe domnul Rafila implicat în maratonul vaccinării din București și alte locații. Îl felicit pe această cale și sper ca dumnealui să convingă cât mai mulți colegi de partid să îi urmeze exemplul. În județul Vaslui, acest partid are cel mai mare număr de primari și consilieri. Îl invit să îi convingă pe primari și pe consilieri să meargă printre cetățeni.

Stimați primari, din Vaslui și din toată România – în campaniile electorale străbatem cu toții străzile și cărările localităților în căutarea susținătorilor. Astăzi este nevoie să străbatem aceleași cărări pentru a-i informa pe oameni despre vaccin și a susține campania de vaccinare. Este un pas necesar pe care trebuie să îl facem pentru binele și sănătatea comunităților  noastre și a României.

Desigur, orice abordare a subiectului vaccinării riscă să îi supere pe cei câțiva care încă se informează doar din surse de știri dinspre est.

Viața omenească este mai importantă însă decât voturile.

Nu putem guverna și nu putem să ne desfășurăm activitatea cu ochii doar pe sondaje. Avem nevoie de oameni politici responsabili, care să se implice pentru binele comunității, iar acum binele comunității necesită o informare bună despre vaccinare.

Personal, îi invit pe primarii din județ să apeleze la mine dacă vor să organizeze astfel de evenimente și îi voi ajuta în limita atribuțiilor și posibilităților.

Îi invit de asemenea și pe toți parlamentarii din  județul Vaslui, indiferent de partid, să se implice în această campanie. Avem 3 luni de vară în față, 3 luni în care știm că există o transmitere comunitară mai slabă. La finalul acestor 3 luni, putem ieși mai puternici, cu o rată de vaccinare de peste 70%, sau putem sa ieșim direct într-un val 4.

Alegerea este a noastră – vrem să ne întoarcem la viața normală sau la restricții?

Eu vreau să mă întorc la o viață normală, de aceea mă voi implica în susținerea campaniei de vaccinare.

 

Vă mulțumesc,

Mihai Botez

Deputat USR PLUS de Vaslui

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR