29 oct. 2019

O întrebare către Primăria municipiului Bârlad

Care este cel mai firesc mod de organizare a unor festivități? Recent a fost ziua Armatei, dar în ultimii 3 ani au tot fost zile de 1 Decembrie, 24 ianuarie sau Ziua Eroilor (sărbătorită la Înălțare), niciodată nu am primit vreo invitație de la organizator sau nu am văzut nicăieri un program.

Vă prezint două situații și vă rog pe dumneavoastră să judecați cum e corect și de ce unii pot și alții nu.

În primul rând aș vrea să vă spun că aceste evenimente sunt organizate de către structurile militare, de Armată. Rolul primăriilor sau a prefecturii e în plan secund și se ocupă să pună la dispoziția organizatorului, diverse tipuri de suport logistic cum ar fi oprirea circulației, invitația oficialilor și asistența tehnică pentru sonorizare, scene și altele.

Spețele pe care vi le supun atenției:

1. Festivitățile din municipiul Vaslui

De regulă, cu o săptămână, înainte primesc un e-mail de la Prefectură cu invitația la eveniment și programul evenimentului. E posibil să fi ratat o manifestație, dar în rest cred că am participat personal sau colegii mei la toate. Când am ajuns la locul festivităților totul era organizat în cel mai mic detaliu și fiecare își știa și putea găsi locul.

2. Festivitățile din municipiul Bârlad

Am participat de două ori și atunci auzind cumva pe surse la ce oră, unde și care e programul. Niciodată nu ne-au informat despre aceste festivități. Opacitate totală în organizare. Am trimis acum câteva luni întrebare referitor la optica primăriei privind organizarea acestor festivități, poate că există o logică dar nu o văd eu. Nici un răspuns până acum. Primăria răspunde selectiv la întrebări.

Concluzie

Eu sunt nemulțumit de această opacitate în organizarea festivităților sau evenimentelor comemorative. Noi ca partid politic vrem să omagiem, împreună sau în numele electoratului nostru, eroii sau înaintașii noștri care au contribuit prin jertfa lor la înfăptuirea țării pe care o avem astăzi.

Vineri, când am venit de la Vaslui am găsit orașul Bârlad blocat în zona Cerbul de aur. Mă bucur că festivităților li se acordă o așa importanță, dar dacă am fi știut din timp ne-am fi mobilizat și noi și poate promovând mai mult evenimentul am fi reușit să aducem mai mulți cetățeni la acest eveniment.

Revin cu întrebarea: cine procedează mai bine, autoritățile din Bârlad sau cele din Vaslui? Este atât de greu să copiem un model care deja funcționează bine și care este firesc?

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR