02 apr. 2018

 

Deși este o realitate tristă, județul Vaslui este unul dintre cele mai sărace din România. Trebuie să fim conștienți de acest adevăr și să încercăm să găsim soluții pentru a remedia  acest lucru.

Lipsa locurilor de muncă este unul dintre motivele pentru care județul Vaslui înregistrează un nivel al sărăciei peste medie, adesea cetățenii acestui județ alegând să își caute un trai mai bun peste hotare. Mergând pe stradă și încercând să aflu ce-i preocupă pe cetățenii județului Vaslui, în topul listei se află locurile de muncă.

 

Printr-o inițiativă legislativă la care am lucrat în ultima vreme, o inițiativă  ce va  modifica legea 76/2002, îmi propun să introduc conceptul de prima de instalare parțială. În prezent, legea impune anumite criterii,  destul de restrictive, pentru a avea acces la un stimulent financiar denumit „primă de instalare”.

Una dintre problemele pe care angajații le iau în a avea acces la această primă e instalare este cea în care, contractul inițial de muncă se încheie pe perioade mai scurte de 12 luni, legea prevăzând că un beneficiar al unei prime de instalare trebuie să încheie din prima un contract de cel puțin 12 luni.

Legea trebuie să se adapteze la cerințele pieței, iar acum norma este ca angajatul să treacă printr-o perioadă de probă inițial, ceea ce l-ar descalifica de la prima de instalare, în cazul în care îndeplinește și celelalte criterii.

Modificarea va permite unui număr mai mare de șomeri să își găsească un loc de muncă și, sper eu, va face ca mai mulți români să rămână în interiorul statului lor, contribuind astfel la  economia României. Cu atât mai mult, îmi exprim speranța că această măsură îi va ajuta pe cetățenii pe care îi reprezint direct în Parlamentul României, pe cetățenii din Vaslui.

 

 

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR