06 mart. 2020

Reabilitarea Băilor Ghermănești de către CJ, un măr otrăvit!

Băile Ghermănești s-au transformat dintr-o perlă a turismului balneoclimateric din România, aproape într-un morman de moloz sub administrarea CJ Vaslui.

Îmi doresc foarte mult ca acest obiectiv să fie readus la viață pentru că proprietățile apelor sunt miraculoase încă și pentru că avem nevoie de acel loc reabilitat ca de o gură de aer proaspăt. Problema este că vom pune la treabă același aparat al CJ să facă o investiție într-un domeniu pe care nu-l pricepe și deci îl va falimenta din nou sau va fi iar o povară bugetară pentru CJ.

Definiția nebuniei: să faci același lucru și să aștepți rezultat diferit.

Ceea ce ne lipsește nu sunt neapărat banii sau mijloacele cu care să readucem la viață acel obiectiv turistico-medical, ci știința de a-l ține în viață și a-l face profitabil.

Opinia mea este că acel obiectiv va funcționa dacă va fi administrat privat. Nu mă înțelegeți greșit, nu vreau ca statul să-și vândă resursele, vreau să beneficieze la maximum de pe urma lor și să le conserve până când vom avea o generație de politicieni și de oameni de stat care chiar să se implice responsabil în administrarea țării. Îmi doresc ca statul, prin CJ Vaslui și CL Drânceni, să-și păstreze o majoritate în firma ce va administra acel complex, dar administrarea trebuie să o facă un privat care mai are investiții similare în România sau oriunde în lume și care știe să administreze o astfel de facilitate.

Atunci când se negociază contractul se pot pune anumite clauze care să prevadă anumite locuri sau prețuri pentru locuitorii județului Vaslui ori a comunei Drânceni, e clar că trebuie sau putem să ne gândim și la tratamentul cetățenilor, dar trebuie să lăsăm un administrator privat să gândească un proiect de la un capăt la altul.

În multe domenii de activitate ne lipsește resursa umană calificată și conștiința lucrului bine făcut. Istoria ultimilor 30 de ani ne-a arătat că instituțiile politizate sunt condamnate să rămână în subdezvoltare sau să meargă chiar spre faliment.

Salvați Băile Ghermănești, căutați un investitor cu experiență în domeniul balneo!

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR