28 mai 2020

Când PNL a preluat guvernarea am auzit imediat despre numirea lui Lucian Timofticiuc, șef al ziarului Vremea nouă din Vaslui, pe funcția de consilier al ministrului sănătății.

Ministru al Sănătății la acea vreme era Victor Costache, iar secretar de stat Nelu Tătaru. Probabil, nu Victor Costache l-a adus la București pe Lucian Timofticiuc, ci colaboratorul lui mai vechi, Nelu Tătaru.

I-am cunoscut pe cei doi protagoniști în noiembrie 2016, la sediul ziarului Vremea nouă. Eu voiam să închei un contract pentru campania electorală, iar Nelu Tătaru a intrat în sediu în timpul discuției mele cu Lucian Timofticiuc. Ce m-a frapat atunci a fost modul brutal și nepoliticos în care domnul Nelu Tătaru aproape că m-a dat la o parte din discuția pe care o avem cu Lucian Timofticiuc. Am aflat ulterior că Lucian Timofticiuc era managerul de campanie sau era ceva consilier politic al PNL în Vaslui.

Am aflat însă de curând că domnul consilier Lucian Timofticiuc a fost numit și în Consiliul de Administrație al SC Antibiotice SA Iași. Pot să înțeleg de ce ai numi un șef de ziar consilier pe zona de comunicare al ministrului, dar de aici și până la a-l numi în funcția de Administrator al unei firme pentru care nu are nici o pregătire, mi se pare prea mult.

Nu este singura numire suspectă care a avut loc în ultimele luni în domeniul Sănătății.

Un chelner a fost numit șef de spital de către Nelu Tătaru la Câmpeni: https://bit.ly/3gtqXbO

Un manager unei firme de pompe funebre a fost numit șef la Spitalul Județean Piatra Neamț:https://bit.ly/2TJr3Cg

Probabil că semnând atâtea numiri dubioase, nu i s-a mai părut nepotrivit să-l împingă și pe Lucian Timofticiuc administrator, chiar și interimar, al SC Antibiotice SA Iași.

Trebuie să cerem PNL să fie mai mult decât un PSD galben. Noile alegeri vin în curând, iar dacă va continua cu aceste practici PSD-iste ne vor mai aștepta încă 4 ani cu o tiranie a unei majorități toxice pentru tot ce înseamnă o democrație funcțională, pentru justiție și pentru pacea socială.

Domnule ministru Nelu Tătaru, nu amestecați prietenia veche cu obligațiile demnității publice!

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR