30 mai 2022

Mihai Botez, deputat USR de Vaslui, informează autoritățile locale vasluiene că, începând cu 5 mai, se scurge termenul de 6 luni de la care autoritățile locale au obligația de a implementa mijloacele de plată electronice și on-line. Obligația acestor autorități locale vine de pe urma adoptării unei legi propuse de USR, anume Legea nr.128/2022.

 

„Odată cu adoptarea și promulgarea legii, autoritățile locale trebuie să depună eforturi pentru a facilita posibilitatea vasluienilor de a plăti on-line taxele, impozitele și alte datorii într-un format facil și convenabil. O parte din consilierii locali USR au depus deja proiecte de hotărâre acolo unde au fost aleși, iar eu îi încurajez pe toți reprezentanții de la toate partidele să accelereze acest proces.” a declarat domnul Botez.

 

Procedura de înrolare în sistemul ghiseul.ro sau alte platforme de plați on-line era una opțională până de curând, însă legea promulgată pe 5 mai elimină caracterul opțional și facilitează accesul la mijloace facile de plată. În același timp, cei care nu vor sau nu pot plăti taxele în format on-line, rămân cu posibilitatea de a plăti fizic.

 

„Scopul legii a fost acela de a lărgi posibilitatea de a plăti, nu de a o restrânge pentru cineva. În acest moment, doar 21 de UAT-uri (din 86) din județul Vaslui sunt înrolate în sistemul electronic de plată. Nu mai departe de sfârșitul anului, trebuie să ajungem la o acoperire de 100%. De aceea, invitația mea către primari și reprezentanții autorităților locale este să mă contacteze, iar în limita resurselor disponibile, voi face tot posibilul să îi ajut.” a concluzionat deputatul.

Vino alături de noi

Implică-te în USR

Hai să schimbăm împreună politica din România.
Înscrie-te ca membru sau simpatizant.

Înscrie-te în USR